Jordi Sierra i Fabra

És un dels autors més llegits i més populars del panorama literari espanyol amb més d’onze milions de llibres venuts fins a 2016 i gairebé quaranta premis literaris. També és un dels autors més sorprenents per la versatilitat de la seva obra, que aborda tots els gèneres.

Un viatger impenitent, fet que nutreix la seva obra, i un compromès amb la realitat que l’envolta, amb la creació de la Fundació Jordi Sierra i Fabra a Espanya i la Fundación Taller de Letras Jordi Sierra i Fabra a Colombia, per a impulsar la lectura i ajudar al joves escriptors en els seus primers passos. Per aquesta tasca les seves fundacions van merèixer el Premio IBBY- Asahi de promoción de la Lectura en 2010, màxim guardó internacional a la matèria, i al 2015 la Medalla d’Honor de Barcelona.

Premi Nacional de Literatura Juvenil al 2007 i dues vegades candidat al Premio Andersen i al Premio Cervantes Joven al 2010. Jordi Sierra i Fabra també ha rebut altres premis com el el Premio Iberoamericana de Literatura, per l’aportació de la seva obra i la seva figura a la narrativa Llatinoamericana.

Com a autor de novel·la negra destaca excepcionalment el seu personatge Miquel Mascarell, nascut al 2008.