Pamplona, 1967

Susana Rodríguez

Periodista de vocació i de professió, llicenciada en Ciències de la Informació per la Universitat del País Basc. Des de petita va saber que el que més li agradava era explicar històries, unes de reals, les que cada dia plasma al diari pel qual treballa, i altres d’inventades, les que omplen les pàgines dels seus contes i novel·les.

Apassionada lectora des de la infantesa, té predilecció pels autors llatinoamericans, amb una devoció especial per Gabriel García Márquez, del que devorava els llibres amb només dotze anys.

La novel·la negra, no obstant, va convertí la seva vida en una immensa trama, en la que cada persona amb la que es creuava és susceptible de convertir-se en un personatge interessant i cada situació, en una escena plena d’intriga.

Com a periodista ha treballat, entre d’altres, amb l’Heradol de Soria, El Mundo, i Diario de Noticias de Navarra, on durant gairebé una dècada ha coordinat i elaborat un suplement setmanal dedicat a l’actualitat educativa.

A més, ha elaborat el contingut de pàgines web dedicades a la cultura, l’agricultura i la ramaderia, i va ser la responsable del vídeo promocional que la província de Sòria va presentar a la Expo Universal de Sevilla 1992. A l’any 2003 va rebre el Premi Periodístic Ciudad de Barañain.